Nad roparje in vlomilce kar z meglo

Razvoj sodobne tehnologije je prinesel vrsto tehničnih rešitev pri pregonu ljudi s slabimi nameni.

Preprečiti vlom ali pregnati vlomilca že dolgo ne omogočajo le razne fizične prepreke ali alarmni sistemi – pri tem lahko pomaga tudi »umetna megla«. Tudi tukaj gre razvoj naprej.

Dimni generatorji imajo nalogo, da v trenutku, ko se sproži alarm, nepridipravu tako zelo otežijo delo, da odstopi od svojih namenov, saj se zaradi goste megle težko prosto giblje po prostoru. Generator megle storilcu prekriža načrte, saj so njegovi nameni oteženi, hkrati pa se poveča verjetnost, da na kraj pride intervencija in ga zaloti pri delu.


Zdravju povsem neškodljiva
Ključni namen generatorja megle je, da prepreči in podaljša čas izvedbe kaznivega dejanja z generiranjem zdravju povsem neškodljive megle, ki zmanjšuje vidljivost v prostoru.

Danes je na trgu tudi konkurenca generatorjev megle večja, bistvenih razlik med njimi pa ni.

Tokrat predstavljamo ključno novost na tem področju: velikost naprave. Do sedaj je bilo splošno pravilo, da so generatorji megle relativno velike naprave, ki so opazne in zavzamejo velik del prostora. Tokratna rešitev, ki vam jo predstavljamo, podira ta mit, saj je inovativna po svoji obliki, a na drugi strani še vedno ohranja zmožnost proizvodnje megle visoke gostote.


Povezava z alarmno napravo
Naprava NUBI 4.0 lahko deluje v povezavi z alarmno napravo ali kot samostojna enota z integriranim IR senzorjem, ki samodejno sproži generiranje megle.

Velikost naprave je le 16 x 13 x 12 centimetrov, kar pomeni, da jo lahko postavimo na katero koli prosto mesto v prostoru. Lična oblika ponuja možnost uporabe tudi v pisarnah in prostorih lepšega videza.

Pomembno je, da je naprava povsem kompatibilna z vsakim alarmnim sistemom. Proži se lahko prek vhodnih (input) kontaktov ali tudi prek zvoka alarmne sirene, kar pomeni, da ne potrebujemo nikakršnih povezav in programiranja alarmne centrale – pomembno je le, da je sirena v istem prostoru kot generator megle.


Dimni generatorji imajo nalogo, da v trenutku, ko se sproži alarm, nepridipravu tako zelo otežijo delo, da odstopi od svojih namenov.V svetu varovanja gre za napravo, ki je vse bolj priljubljena predvsem zaradi svoje majhnosti, učinkovitosti in enostavne uporabe.

Enostavna namestitev
Naprava ima svoj baterijski napajalni set, ki ima življenjsko dobo 10 let. Zelo enostavna sta tudi njegova namestitev in programiranje. Opisana naprava je idealna za prostore do 100 m³, kar pomeni, da lahko glede na majhno velikost naprave generira res veliko megle.

V svetu varovanja gre za napravo, ki je vse bolj priljubljena predvsem zaradi svoje majhnosti, učinkovitosti in enostavne uporabe. Če želite test uporabe generatorja megle, se obrnite na našo komercialno službo, s katero se boste dogovorili za ogled in preizkus.

Pri generatorjih megle gre razvoj tudi v smeri vse manjšega izdelka, vendar ne na račun kakovosti, in vse manj vpadljivega izgleda.