Ukinitev brezplačnega pošiljanja alarmnih SMS sporočil

POMEMBNO OBVESTILO!

S 1. 9. 2022 ukinjamo brezplačno pošiljanje SMS sporočil o dogodkih na alarmnih sistemih, saj se bo zaradi spremembe načina obračunavanja poslanih sporočil s strani telefonskih operaterjev pošiljanje za nekajkrat podražilo. 

Ukinitev pošiljanja bo izvedena avtomatsko.

V kolikor še naprej želite sprejemati SMS sporočila, vas naprošamo, da se obrnete na našo komercialno službo za sklenitev pogodbe o zaračunavanju SMS sporočil, na osnovi katere bo izvedena ponovna vzpostavitev pošiljanja SMS.

Z mobilno aplikacijo Sintal Alarm še naprej ostajamo edino varnostno podjetje v Sloveniji, ki naročnikom omogoča brezplačno spremljanje stanja in dogodkov na njihovih alarmnih sistemih.

Aplikacija Sintal Alarm je sodoben nadomestek staremu načinu pošiljanja preko SMS. Preko nje lahko še naprej brezplačno prejemate sporočila o dogodkih na vašem alarmnem sistemu, poleg tega vam je na voljo tudi vpogled v stanje objektov in sektorjev, ki so vezani na vašo alarmno centralo (vklopljen, izklopljen, …).

Več o prednostih aplikacije si lahko preberete v novici Mobilna aplikacija Sintal alarm, objavljeni na naši spletni strani. Aplikacijo smo septembra 2020 predstavili tudi v 89. izdaji  naše strokovne revije Sintalček v prispevku Sintal v koraku z digitalizacijo – mobilna aplikacija Sintal Alarm.

Za ažurno obveščanje aplikacije Sintal Alarm mora biti na mobilni napravi omogočen in delujoč prenos podatkov.

Obvestila o dogodkih na alarmni centrali, ki so se zgodili v času, ko prenos podatkov ni bil omogočen, aplikacija sprejme ob ponovni vzpostavitvi prenosa podatkov.

Namestitev na naprave Android:

 1. Na svoji napravi odprite Trgovino Play. Uporabniki naprav Huawei odprite trgovino AppGallery.
 2. V iskalno polje ‘Iščite aplikacije in igre’ vtipkajte ‘Sintal Alarm’.
 3. Med rezultati iskanja izberite aplikacijo Sintal Alarm.
 4. Pritisnite na gumb ‘Namesti’.
 5. Ko bo aplikacija nameščena, pritisnite na gumb ‘Odpri’.
 6. V aplikaciji vnesite svoje ime, priimek, e-naslov in telefonsko številko, ki jo uporabljate za prejem SMS sporočil Sintalovega VNC. Za prijavo se morate strinjati s splošnimi pogoji. Če se z njimi strinjate, pokljukajte ‘Strinjam se s splošnimi pogoji’. Kliknite na gumb ‘Prijava’.
 7. Ko boste po SMSu prejeli petmestno potrditveno kodo, jo vnesite v aplikacijo.
 8. Aplikacija je pripravljena za uporabo.

Namestitev na naprave IOS iPhone in iPad:

 1. Na svoji napravi odprite App Store.

 2. V vrstici zavihkov spodaj izberite ‘Search’.

 3. V iskalno polje ‘Games, Apps, Stories and More’ vtipkajte ‘Sintal Alarm’.

 4. Med rezultati iskanja poiščite aplikacijo Sintal Alarm in pritisnite na gumb ‘GET’.

 5. Ko bo aplikacija nameščena, pritisnite na gumb ‘OPEN’.

 6. Pojavilo se bo pojavno okno z napisom ‘Sintal Alarm Would Like To Send You Push Notifications’. Za prejemanje potisnih obvestil morate izbrati ‘Allow’.

 7. V aplikaciji vnesite svoje ime, priimek, e-naslov in telefonsko številko, ki jo uporabljate za prejem SMS sporočil Sintalovega VNC. Za prijavo se morate strinjati s splošnimi pogoji. Če se z njimi strinjate, pokljukajte ‘Strinjam se s splošnimi pogoji’. Kliknite na gumb ‘Prijava’.

 8. Ko boste po SMSu prejeli petmestno potrditveno kodo, jo vnesite v aplikacijo.

 9. Aplikacija je pripravljena za uporabo.