fbpx

IZREDNO ČIŠČENJE

Izredna oz. generalna čiščenja zajemajo različna zahtevnejša dela, ki jih opravi za to posebej usposobljena čistilna ekipa. Ta razpolaga z dodatnimi znanji in je usposobljena za zahtevnejša, težja in bolj zapletena dela.

Čiščenje steklenih površin
(s pripadajočimi okvirji in policami)

 • Na dosegu roke: čiščenja steklenih površin, ki so v dosegu z nižjo ali višjo lestvijo. 
 • Na dvigalih: čiščenje steklenih površin nad višino 4 m ob uporabi različnih dvigal in dvižnih košar. Na ta način se dosegajo oz. čistijo tudi različne steklene fasade, odvisno od višine fasade, sicer se poslužujemo tudi drugačnih postopkov. 
 • Čiščenje steklenih fasad

Prebrisi pohištva

 • Naše podjetje opravlja tudi prebrise pohištva.

Obdelava tekstilnih talnih oblog

 • Ekstrakcijsko čiščenje tekstilnih talnih oblog: poseben moker postopek za odstranjevanje nečistoč iz tekstilnih talnih površin. Samostojni postopek je primeren za čiščenje manj onesnaženih tekstilnih talnih oblog na trdnih vodo ne vpojnih tleh. Občasno lahko z navedenim postopkom odstranjujemo tudi manjše površinske madeže, ki niso zastareli. Priporoča se čiščenje celotne površine tekstilnih talnih oblog za izenačitev barve in čistosti. Za izvajanje tovrstnega čiščenja se priporoča konec tedna, da se talna obloga lahko povsem posuši, saj je po postopku do izsušitve nepohodna. Vodja čiščenja si najprej ogleda površine za čiščenje in naročniku ustrezno svetuje. 
 • Šamponiranje tekstilnih talnih oblog: moker postopek čiščenja, primeren za odstranjevanje starejših in obsežnejših nečistoč iz tekstilne talne obloge. Obvezno je čiščenje celotne površine talne obloge. Tla pod talno oblogo morajo biti vodo ne vpojna. Postopek sušenja je dolgotrajnejši kot pri ekstrakcijskem čiščenju. Za izvajanje tovrstnega čiščenja se priporoča konec tedna, da se talna obloga lahko povsem posuši, saj je po postopku do izsušitve nepohodna. Vodja čiščenja si najprej ogleda površine za čiščenje in naročniku ustrezno svetuje. 
 • Kombinirano čiščenje (ekstrakcijsko šamponirni postopek): postopek se priporoča pri večini poslovnih objektih, predvsem prostorih oz. stavbah, kjer je velik pretok ljudi, posledično močna obremenjenost tekstilne talne obloge ali tam, kjer tekstilna talna obloga dolgo časa ni bila vzdrževana – mokro čiščena. Gre za predhodni šamponirni postopek z naknadnim ekstrakcijskim postopkom. Obvezno je čiščenje celotne tekstilne talne obloge. Madeži se pri tovrstnem postopku posebej obdelajo – tamponirajo. Tla pod talno oblogo morajo biti vodo ne vpojna. Postopek sušenja je dolgotrajnejši kot pri ekstrakcijskem ali šamponirnem čiščenju. Za izvajanje tovrstnega čiščenja se priporoča konec tedna, da se talna obloga lahko povsem posuši, saj je po postopku do izsušitve nepohodna. Vodja čiščenja si najprej ogleda površine za čiščenje in naročniku ustrezno svetuje. 
 • Tamponiranje in odstranjevanje madežev: posebni obsežnejši postopek odstranjevanja zahtevnejših madežev iz tekstilnih talnih oblog.

Obdelava oz. čiščenje trdih talnih oblog

 • Strojno mokro čiščenje: odvisno od obsega in vrste površine. Tla se lahko mokro strojno čistijo z različnimi stroji. Stroji se izbirajo glede na obstoječe nečistoče oz. stanje površine. 
 • Strojno odstranjevanje starih premazov z nanosom novih premazov na različnih podlagah: predhodno čiščenje in odstranjevanje nečistoč in starega premaza s posebnim postopkom, strojem, pripomočkom in posebnimi čistilnim sredstvom. Postopek je lahko zelo dolgotrajen in zahteva natančnost. Priporoča se ponovni nanos akrilnega premaza. Z njem lahko zaščitimo različne talne obloge, kot na primer LINOLEJ, PVC, VINAS… 
 • Strojno čiščenje kamnitih površin – po potrebi in dogovoru z nanosom zaščite oz. impregnacije kamna: poteka podobno kot pri odstranjevanju akrilnih premazov. Pri kamnitih površinah se uporablja nežnejša oz. primernejša čistilna sredstva ter povsem drugačne impregnacijske emulzije. 
 • Kristalizacija marmorja: poseben dolgotrajen postopek, ki zahteva veliko časa, natančnost in posebej za to primerna sredstva in pripomočke. Gre za posteklitev gornje plasti marmorja kot posledica kemične reakcije med sredstvom in kamnom. Posledica je zaščita kamnite površine, manjša vpojnost površine, visok sijaj, lažje vzdrževanje. Postopek je primeren tako za manjše kot za večje površine.

Vzdrževanje večjih površin - čiščenje garažnih hiš

 • Strojno suho čiščenje. 
 • Strojno mokro čiščenje garažne hiše.

Preglejte naše ostale storitve