Domov
STORITVE VAROVANJA VARNOSTNI SISTEMI UPRAVLJANJE STAVB DRUGE STORITVE REFERENCE
Domov > Info središče > Kronika

Sintalova kronika

JAKNO NA JAKNO
Novo mesto, 25. 2. - Varnostnik v trgovini C&A je opazoval nakupovalca, ki si je oblekel bundo iz trgovine, preko nje pa oblekel še svojo in tako pokril novo oblačilo. Storilec je nato zapustil trgovino, varnostnik pa se je odpravil za njim in ga zadržal do prihoda policije.
 

avto sintal


trezor SintalInterventi primejo vlomilca


intervencijska luč

 

VARNOSTNIK UMIRIL RAZBURJENEGA NAKUPOVALCA
Koper, 9. 2. – V nakupovalnem središču Tuš je moški plačeval veliko pločevinko piva, vendar za nakup ni imel dovolj denarja. Vrnil se je z manjšim pivom in pričel zmerjati blagajničarko, kovance pa je vrgel na trak. K močno vinjene-mu moškemu je pristopil varnostnik in ga pomiril. Varnostnik je imel kmalu spet opravka z njim, saj je v restavraciji nakupovalnega centra prižgal cigareto. Varnostnik je obvestil policiste, ki so nejevoljnežu izrekli ustno opozorilo.

   

NASILJE NE RODI VEDNO NASILJA
Portorož, 7. 2. – V Mercatorjem centru je bil sprožen alarm, ker je v trgovini moški nadlegoval zaposlene in kupcem grozil s fizičnim nasiljem. Ko ga je Sintalov intervent pozval, naj z njim v skladiščnih prostorih počaka na prihod policistov, se je moški sprva upiral in hotel zapustiti trgovino, nato pa se je umiril in upošteval interventova navodila.

   

MESAR NE BO
Novo mesto, 7. 2. - Varnostnica v Intersparu je preprečila krajo večje koli-čine mesa. Dostavljalec mesnih izdelkov je izdelke, vredne 350 evrov, poskušal odtujiti v prazni povratni embalaži, ko ga je zasačila varnostnica in ga predala policiji.

   

VLOMILCA NA VECEJU
Kranj, 2. 2. - Vztrajnosti in doslednosti interventa Sintala gredo zasluge, da sta bila v soboto dva vlomilca predana roki pravice. Intervent se je odzval na sprožen alarm iz ene od poslovalnic Mercatorja, prispeli so tudi policisti. Sprva ob skupnem pregledu objekta niso našli morebitnih prisotnih storilcev, objekt je pregledala tudi enota s psi. Intervent je vseeno ponovno preveril alarmne podatke in posu-mil, da so storilci vendarle še v objektu. Policisti so ponovno poklicali enoto s psi, ti pa so v zaklenjenih toaletnih prostorih v drugem delu objekta odkrili dva storilca.

   

VAROVALA SO JU MOTILA
Koper, 30. 1. – Varnostnik v varovani drogeriji je po videonadzoru opazil žensko, ki je trgala magnetna varnost-na varovala s parfumov, moški pa je parfume skril v žep. Po prehodu mimo blagajne ju je ustavil in povabil na kont-rolo računa, kjer se je izkazalo, da sta nameravala ukrasti dva parfuma. Predal ju je policiji.

   

ZASAČIL DVA VLOMILCA
Kromberk, 27. 1. - V noči s sobote na nedeljo ob 4:25 je Sintalov varnostnik zasačil dva vlomilca. Storilca sta vlamljala v menzo podjetja Mip, varnostnik pa je med rednim obhodom objekta zaslišal razbijanje stekla in nepridiprava ustavil. Na kraj dogodka je čez nekaj minut prispela intervencijska ekipa koncerna Sintal. Vlomilca so zadržali do prihoda policistov in ju predali v nadaljnjo obravnavo. S profesionalnim ukrepanjem so varnostniki preprečili večjo materialno škodo, vlomilca sta zadala le poškodbe oknu in vratom.

   

KOZMETIČNA NAPAKA
Novo mesto, 23. 1. - Varnostnik v trgovini Interspar je opazil, da je nakupovalka v torbico spravila kremo s police. Ob izhodu ni plačala, zato jo je varnostnik zaustavil in krema se je vrnila na polico.

   

KAR SAM BI DOLOČIL POPUST
Kranj, 13. 1. - Varnostnica je opazovala moškega, ki je z artikla, vrednega 5 evrov, odlepil ceno in jo nalepil na artikel, vreden 50 evrov. O tem je obvestila blagajničarko in vodjo poslovalnice. Ko je moški plačal, je pristopila do njega, naredila kontrolo računa in ga s sodelavcem pospremila v prostor za preglede. Storilec se je upiral, a sta ga varnostnika obvladala in nato predala možem v modrem.

   
KRAJA Z VREČKO
Koper, 11. 12. - Varnostnika sta prek vi-deonadzora opazila storilko, ki je sprav-ljala artikle v plastično vrečko. Ker jih na blagajni ob izhodu ni plačala, jo je varnostnik zadržal in predal policiji.
   

Četrto trimesečje v letu 2012
MIKLAVŽ JIMA NI NIČ PRINESEL
Kranj, 6. 12. - Varnostnica v Qlandii je preko videonadzora opazovala dve gospe, ki sta odstranili etiketo z dveh kosov nakita. Pri blagajni je pristopila in naredila kontrolo računa. Gospe sta priznali poskus odtujitve in izdelke plačali.
  TENKO PISKAL
Nova Gorica, 8. 12. - Varnostnik je povabil na površinski pregled osebo, ki ji je ob prehodu blagajne zapiskal detektor proti kraji. Ugotovil je, da je oseba poskušala odnesti več neplačanih artiklov.
  KRAJA Z VREČKO
Koper, 11. 12. - Varnostnika sta prek vi-deonadzora opazila storilko, ki je sprav-ljala artikle v plastično vrečko. Ker jih na blagajni ob izhodu ni plačala, jo je varnostnik zadržal in predal policiji.
 
GLASNO SUMLJIV
Koper, 20. 10. – Sumljivo obnašanje je izdalo storilca, ki je nameraval oditi iz koprskega hipermarketa Mercator bogatejši za dva zvočnika. Varnostnik ga je ustavil pri izhodu in odtujeno našel v njegovi prtljagi.

  Z DEŽJA POD KAP
Kranj, 15. 10. - Varnostnica v trgovini Qlandia je budno spremljala moškega, ki je z nahrbtnika in dežnika odtrgal etiketo. Ko je prišel do blagajne, je na blagajničarkino vprašanje odgovoril, da je dežnik njegov. Po plačilu ostalih izdelkov ga je varnostnica povabila v prostor za preglede, kjer je priznal svoj namen.
  RAZBORITA GOSTA
Škofije, 12. 10. - Intervent je posredoval v Casinoju Carnevale. Pomiriti je moral dve osebi italijanske narodnosti, ki sta se pretepali ter ogrožali lastno varnost in varnost ostalih prisotnih.
 
NEUSPEŠNA ORGANIZACIJA
Novo mesto, 9. 10. – Varnostnica v Intersparu je s pomočjo videonadzora opazila sumljivo ravnanje štirih oseb. Ženski sta v torbico, ki sta jo vzeli s police, spravili nekaj oblačil, fanta pa sta opazovala okolico. S plenom so želeli zapustiti trgovino, vendar jih je naša varnostnica zaustavila in jim namero preprečila.
  ZADRŽAL TATU
Nova Gorica, 5. 10. - Zaposleni v trgovini Hervis so opazili stranko, ki je kradla artikle, in o tem obvestili Sintal. Sintalov intervent je ugotovil, da je sumljivi moški res nameraval krasti, in ga zadržal do prihoda policije.
  POLN VOZIČEK ŠINKA
Radovljica, 5. 10. - Varnostnica v Sparu je opazovala moškega, ki imel v nakupovalnem vozičku večjo količino domačega zašinka. Moški se je pomikal proti izhodu in medtem govoril po telefonu. Pred vhodom ga je čakala druga oseba, da bi mu odprla vrata. Storilec je opazil, da ga spremlja budno oko varnostnice, zato je tatinsko namero opustil.
 
V DOMU SE JE VNELA POSTELJA
Ljubljana, 24. 9. - V enem od domov za starejše občane je z nočne omarice na posteljo padla svetilka, žarnica pa je razgrela ležišče do tlenja. To ni prebudilo dveh oskrbovancev v sobi, se je pa zdramil protipožarni sistem. Intervent je v sobi, kjer sta oskrbovanca še vedno spala, odkril tleče ležišče. Z zaposlenimi so pogasili začetni požar. Nastala je le manjša materialna škoda.
  ZA PRESTREŽENEGA NI STRIŽENJA
Kranj, 21. 9. – Mlajši storilec je v Qlandiji pospravil v žep škarjice, kar ni ušlo budnemu očesu varnostnika. Na blagajni je plačal le pijačo. Varnostnik ga je povabil v prostor za pregled, fantu pa so odtujene škarjice med potjo padle iz hlač.
  UMIRILI TATU
Koper, 17. 9. – Zaposleni v koprskem trgovskem središču Mercator so obvestili varnostnika, da je v centru na delu tat. Varnostniki so nepridiprava pri izhodu povabili v prostor za pregled, a se je uprl, zato so ga umirili s strokovnim prijemom in zadržali do prihoda policije.

 
BREZ CENE NI ZASTONJ
Kranj, 17. 9. - V trgovskem središču je varnostnik opazil žensko, ki je z artiklov trgala etikete in jih pospravljala v torbico. Ker na blagajni na trak ni zložila izdelkov iz torbice, je varnostnik pristopil, jo pova-bil v sobo za preglede in potrdil sum poskusa kraje.
  LIČENJE STANE
Koper, 10. 9. – Varnostnik je v varovani drogeriji opazil dekle, ki je nameravalo brez plačila odnesti več kozmetičnih artiklov. Zastonj ličenje ji je preprečil.
  PRIPRAVLJEN NA VLAMLJANJE
Ljubljana, 5. 9. - Ponoči sta varnostnik in intervent koncerna Sintal s skupnimi močmi prijela vlomilca na tržnici BTC. Moški je imel pri sebi vrečko, polno kovancev, ki jih je ukradel iz ene izmed stojnic, v nahrbtniku pa pripravljeno različno vlomilsko orodje. Domnevajo, da se je pripravil na več vlomov, pa sta mu načrte prekrižala naša sodelavca.
 
DOLGOPRSTI VEGETARIJANEC
Koper, 3. 9. – Tat je v varovani trgovini nabral za skoraj 200 evrov sadja in zelenjave in plen nameraval odnesti, kar mu je preprečil varnostnik.
 

     

Tretje trimesečje v letu 2012
SEF OSTAL PRI LASTNIKIH
Maribor, 26. 8.
- V enem od varovanih bencinskih servisov se je sprožil alarm. Intervent je prihitel na kraj dogodka v pičlih treh minutah. Njegov hitri prihod je pregnal tatu, ki je zbežal brez plena. Videoposnetki so pokazali, da je nameraval odpreti trezor.

  "ZAŠEL" NA OGRAJENO DVORIŠČE
Novo mesto, 25. 8. – Na objeku Pivovarne Union se je sprožil alarm. Intervent je na ograjenem dvorišču zasačil vlomilca. Ta se je poskušal izgovoriti, da je na ograjeno dvorišče zašel, a se je izkazalo, da ga v bližini čaka sostorilka z avtomobilom. Policija 24-letnika sumi tudi najmanj treh kraj, ki so se zgodile tekom tedna.
  POKVARIL NAČRTE TREM TATOVOM
Maribor, 17. 8.
– Varnostnik je preprečil nakane trem tatovom v Poslovno proizvodni coni Tezno. Ti so tik po varnostnikovem obhodu začeli nalagati staro železo, pa se je vrnil in jih zadržal.

 

PONAREJEN DENAR
Nova Gorica, 11. 8.
- Varnostnik v Intersparu je bil na blagajni prisoten pri preverjanju bankovca, s katerim je stranka želela plačati. Bankovec je bil pona-rejen. Varnostnik je bankovec in osebo zadržal do prihoda policije.

 

DETEKTOR LAHKO ODKRIJE SKRITO
Nova Gorica, 9. 8. – V Sparu na izhodu pri hitri blagajni je ob prehodu osebe zapiskal detektor proti kraji. Varnostnik je ugotovil poskus kraje.

  IZUČILO GA JE
Žalec, 8. 8. – V Mercatorju je neznani moški nadlegoval stranke in zaposlene, zato so se ti obrnili po pomoč na intervencijo Sintala. Intervent je moral uporabiti strokovni prijem. Predal ga je policiji, vendar je moški že dve uri kasneje razsajal v drugem Mercatorju. Tokrat je zadostoval prihod interventa, da se je umiril.
 
BEŽALI, DA SE JE POKADILO
Slovenija, 1. 8.
- Ponoči so organizirani tatovi poskusili vlomiti v enega izmed bankomatov, ki ga varuje Sintal. Dobro pripravljeni tatovi so praznih rok zbežali pred hitro intervencijo.
  TATINSKO ORODJE: TORBICA
Novo mesto, 31. 7. - Varnostnik v Sparu je preprečil krajo več različnih artiklov, ki jih je gospa skrila v svojo torbico.
  EKSPRESNA VLOM IN PRIJETJE
Semič, 28. 7. – Vlomilca v trgovini Agri-Tehnika sta v dvajsetih sekundah "zaslužila" 300 evrov. Plen ni dolgo ostal v njunih rokah: pri vstopu sta sprožila alarmni sistem, posnela ju je kamera. Policija ju je prijela v manj kot pol ure.

 
DENARNICO LASTNIKU
Koper, 27. 7. - Varnostnik v trgovini je našel denarnico, ki jo je očitno izgubila stranka. O najdbi je obvestil policijo.
  TATINSKI MATI IN HČI
Kranj, 20. 7. - Varnostnica je opazovala ženski, ki sta v torbico in v voziček zlagali artikle. Plačali sta samo izdelke iz vozička. Mati in hči sta priznali poskus kraje.
  SKORAJ FILMSKO ZASLEDOVANJE
Ljubljana, 18. 7.
– Varnostnica v trgovini je opazila moškega, ki je v žep pospravil parfum. Počakala ga je pri izhodu, moški pa jo je odrinil in zbežal. Varnostnica je pohitela za njim, mimogrede pobrala plen, ki ga je odvrgel v grmovje, in ga po 300 metrih zasledovanja dohitela in zadržala s strokovnim prijemom.
 
ZASAČIL TATU BARVNIH KOVIN
Žalec, 10. 7. - Ob 20. uri se je intervent odzval na alarm v podjetju Surovina. Ob prihodu je opazil neznano osebo in ugotovil, da je preplezala ograjo ter nameravala ukrasti aluminij in kable. Osebo je ustavil in pridržal do prihoda policije.
  SMETI V PLAMENIH
Lenart v Slovenskih Goricah, 7. 7. – Varnostnik je med rednim obhodom Saubermacherja opazil požar na deponiji smeti. Takoj je začel z gašenjem, vendar ga sam ni mogel obvladati. Plamene so mu pomagali zatreti gasilci.
  KRATKE HLAČE NOCILA KRATEK ČAS
Novo mesto, 5. 7. - Varnostnica je preprečila krajo kratkih hlač, ki si jih je storilka oblekla in poskušala odnesti.
 
SEDEŽNO NA GLAVO
Velenje, 1. 7. – Intervent je v podjetju PUP naletel na zanimiv poskus kraje. Storilka je namreč kar na glavi poskušala odnesti sedežno garnituro. Predal jo je policistom.
  ZASAČENI KRADLJIVCI PAPIRJA
Ljubljana, januar - avgust - V letu 2012 so varnostniki koncerna Sintal pri kraji papirja iz zabojnikov podjetja Snaga zasačili že več kot 20 ljudi. Kraje prijav-ljajo občani na telefonsko številko Snage.

     

Drugo trimesečje v letu 2012
UMIRIL BANČNE TOKOVE
Novo mesto, 21. 5.
– Zaradi nevihte je zalilo kletne prostore varovane banke. Intervent se je odzval na alarm, ugotovil poplavo in preprečil še večjo škodo.

  TATOVOM V JATI NI ZNESLO
Ljubljana, 14. 5.
– Prejeli smo alarmni signal iz Jate Emone. Interventi so na kraj dogodka prispeli čez nekaj minut, vlomilcem pa do tedaj z objekta ni uspelo odpeljati plena, dvestokilogramskega sefa. Pred prihodom interventov so zbežali praznih rok.
  PET NA DAN, ŽAL UKRADENIH
Koper, 13. 5.
– V varovani trgovini je oseba v kar štiri vrečke sadja in zelenjave po tehtanju dodajala artikle in poleg teh hotela brez plačila odnesti še druge artikle. Varnostnik ji je namere preprečil.
 
ZA 1100 EVROV DIŠAV
Domžale, 12. 5.
– Varnostnik v varovanem nakupovalnem središču Mercator v Domžalah je preprečil krajo parfumov v vrednosti 1100 evrov. Storilka se je poskusila izmuzniti iz trgovine s štirinajstimi stekleničkami.
  PREPREČILI ŠIRJENJE POŽARA
Ljubljana, 11. 5.
– Interventi so med nočnim obhodom opazili, da se je vnel reflektor na Gimnaziji Ledina. Eden od njih je splezal na nadstrešek, s palico odstranil električno napeljavo in uspel pogasiti požar. Pripravljen je imel tudi gasilni aparat, ki ga imajo interventi v vozilu, vendar ga ni potreboval.
  TAT SE JE PRIPRAVLJAL NA ZIMO
Ljubljana, 1. 5.
– Varnostniki v Intersparu so preprečili krajo jaken v vrednosti skoraj 770 evrov.
 
KOVAČA ZBEŽALA
Novo mesto, 24. 4.
– Intervent se je odzval na alarm v Dinosu. Na objektu je opazil dve osebi, ki sta že bili zunaj ograje in imeli v rokah barvne kovine. Ko sta opazili interventa, sta material spustili in zbežali.
  LAČNA USTA, MRZLE NOGE
Kranj, 24. 4.
– Varnostnica v Sparu je opazovala gospo, ki je v trgovini odprla vrečko z nogavicami in jih obula, nato pa je odprla še namaz in ga pojedla. Po prehodu blagajne brez plačila jo je zadržala, gospa pa je po prihodu policije poravnala račun.
  NI VEDELA
Kranj, 19. 4.
– Varnostnica v Qlandiji je opazila gospo, ki je s ceno znižanega otroškega kompleta opremila artikel po redni ceni. Opozorila je blagajničarko in tako preprečila goljufijo gospe, ki "ni vedela", da se to ne sme.
 
NASILNI IZBRUHI V TRGOVINI
Celje, 12. 4.
– Mercatorjev center je bil prizorišče nasilnega izbruha moškega. Storilca je na koncu varnostnik s pomočjo mimoidočega obvladal in pridržal do prihoda policije. Pred tem pa je agresivnež z nožem ranil varnostnika po obrazu, medicinsko pomoč je morala poiskati tudi prodajalka, ki ga je hotela odvrniti od nadaljnjega nasilja.
  TATINSKI ZAPOSLENI
Koper, 10. 4.
– Varnostnik v varovanem podjetju je opravil površinski pregled prtljage in vozila zaposlenega, ki je odhajal, in v več vrečah našel artikle podjetja, za katere voznik ni imel ustrezne dokumentacije. Postopek je prevzela policija.
  GLOBOKI ŽEPI
Koper, 6. 4.
– Globoke žepe je moral imeti možak, ki je vanje skril prenosni DVD predvajalnik, PC igre in še mehanski ključ. Varnostnik mu je prekrižal pot do zabave.
 
DRAGA TORBICA
Ljubljana, 31. 3.
– Varnostniki so v nakupovalnem središču ujeli na delu 28-letno tatico. Kradljivka je izkoristila nepazljivost nakupovalke in ji izmaknila torbico. Lastnica sploh ni opazila, da je bila okradena, na srečo pa to ni ušlo sokoljim očem varnostnikov, ki so zmikavtko ustavili na izhodu. Gre za večkratno tatico, ki so ji bili dlje časa na sledi.
  LJUBITELJA ZLATNINE
Trebnje, 22. 3.
– Intervent se je odzval na alarm iz zlatarne. Zaposlena je povedala, da sta moški in njegov kolega, ki se je še vedno nahajal v objektu, poskušala ukrasti več zlatih verižic. Intervent je z moškim počakal do prihoda policistov.
  IZURJENO OKO VIDI POD MAJICO
Nova Gorica, 22. 3.
– Izurjeno oko varnost nika je preko videonadzora opazilo, da nakupovalec spravlja artikle pod majico. Ko je nameraval oditi, ne da bi plačal, ga je zadržal in predal policistom.
 
USPEŠNA DNEVA ZA INTERVENTA
Štore, 20. 3.
– Teden enega od interventov, ki pokrivajo območje Štor, se je začel zelo uspešno. V podjetju Valji je zasačil tatu, ki je poskušal odnesti okoli 1000 evrov vredne rezalne plošče, naslednji dan pa prijel kradljivko v trgovini, ki je nameravala ukrasti več živilskih izdelkov. Trgovka jo je poskušala ustaviti, a se je tatica začela vesti nasilno, intervent pa je umiril situacijo.
  OTROCI IZ TRGOVINE ZOO
Koper, 15. 3.
– Zaposleni v trgovskem središču so obvestili varnostnika, da oseba v ženskem WC uživa nedovoljene droge. V školjki je našel iglo, po krvavih madežih pa osebo. Postopek je seveda prevzela policija.
  ODSTRANIL NADLEGOVALKO
Koper, 12. 3.
– Varnostnik je osebo, ki je v restavraciji nadlegovala goste, pospremil do izhoda. Oseba se je vrnila, nadaljevala z nadlegovanjem in se na koncu celo fizično spravila na varnostnika, ki jo je zadržal do prihoda policije.
 
TATINSKA BUNDA
Nova Gorica, 6. 3.
– Varnostnik je prek videonadzora opazil osebo, ki je spravljala artikle pod bundo. Na izhodu jo je povabil na površinski pregled in za tem predal policistom.
  PARFUMI, ČOKOLADE IN PRAŠEK
Ljubljana, 5. 3.
– V varovani drogeriji pa je varnostnik prek videonadzora opazil moškega, ki je v za tatinske namene prirejen žep bunde tlačil parfume. Moškega je ustavil pri izhodu, pri njem pa odkril motilec senzorja in parfume v vrednosti skoraj 1800 evrov.
  PAPIR, ISKANO BLAGO
Ljubljana, marec, april, maj
– Poskusi kraj papirja iz zabojnikov Snage se nadaljujejo, Sintalovci pa uspešno posredujemo. V zadnjih treh mesecih smo v varnostno-nadzornem centru prejeli kar nekaj klicev občanov, ki so opazili poskuse kraj. ntervencijske ekipe so kradljivce zadržale do prihoda policistov.
 
PET NA DAN, ŽAL UKRADENIH
Koper, 13. 5.
– V varovani trgovini je oseba v kar štiri vrečke sadja in zelenjave po tehtanju dodajala artikle in poleg teh hotela brez plačila odnesti še druge artikle. Varnostnik ji je namere preprečil.
  TATOVOM V JATI NI ZNESLO
Ljubljana, 14. 5.
– Prejeli smo alarmni signal iz Jate Emone. Interventi so na kraj dogodka prispeli čez nekaj minut, vlomilcem pa do tedaj z objekta ni uspelo odpeljati plena, dvestokilogramskega sefa. Pred prihodom interventov so zbežali praznih rok.
  UMIRIL BANČNE TOKOVE
Novo mesto, 21. 5.
– Zaradi nevihte je zalilo kletne prostore varovane banke. Intervent se je odzval na alarm, ugotovil poplavo in preprečil še večjo škodo.
 


Prvo trimesečje v letu 2012
NAPAD NA SINTALOVEGA PREVOZNIKA DENARJA
Izola, 23. 3.
– Sintalov prevoznik denarja se je moral med prevozom gotovine braniti pred občanom, ki je začel tolči po vozilu in vpiti, kljub pozivom, naj se umiri, pa je agresijo le še stopnjeval. Moški je varnostniku zbil na tla telefon in nadaljeval z grožnjami. Prevoznik se je upravičeno bal za svojo varnost, sumil pa je tudi, da gre lahko za organiziran rop, zato je med umikanjem potegnil pištolo iz toka in agresivneža znova pozval, naj se umiri. Storilec ga ni upošteval, umirili so ga šele policisti. Žal so delo prevoznika denarja in varnostne razmere v državi takšni, da morajo prevozniki vsako provokacijo jemati resno.

  POČAKAL NA POLICISTE
Trebnje, 22. 3.
- Intervencijska skupina koncerna Sintal se je odzvala na alarm v varovani zlatarni. V prodajalni so bili lastnica, zaposlena in mlajši moški, ki naj bi poskusil krasti. Lastnica je pojasnila, da je bila v prostoru za trgovino, ko je zaslišala hrup iz prodajnega prostora. V zlatarni je naletela na dva moška, opazila pa je tudi, da v prodajni vitrini manjka nekaj zlatih izdelkov. Eden od moških je iz žepa potegnil štiri zlate verižice, jih vrgel na pult in pobegnil, drugi pa je trdil, da ni ukradel ničesar ter počakal na prihod interventov in policije. Policisti so ga odpeljali na policijsko postajo in nato dogodek označili kot veliko tatvino.
  FANT IN DEKLE NA NOČNEM UČENJU
Ljubljana, 22. 3.
- V Gimnaziji Vič, ki jo Sintal dodatno varuje zaradi gradbenih del, se je okoli druge ure zjutraj sprožil alarm. Varnostno-nadzorni center koncerna Sintal je na objekt poslal več intervencijskih skupin, ki so ugotovile, da sta alarm sprožili dve mlajši osebi, moški in ženska. Pri sebi nista imela nobenih dokumentov, intervencijski skupini pa sta ju zadržali do prihoda policistov. Ti so ju popisali in po preverjanju izpustili.
 

TATVINA BI JIMA DALA KRILA
Radovljica, 13. 12.
- Varnostnik v trgovini je opazil dva mladoletna pivca energijskih pijač, ki sta nameravala iz trgovine odnesti dve pločevinki napitka in čokolado. Krilca jima je varnostnik pravočasno pristrigel.

  INTERVENT V DVEH DNEH POLICISTOM PREDAL DVA NEPRIDIPRAVA
Štore, 20. 3.
– Za interventa Sintala Celje se je teden začel zelo uspešno. V ponedeljek je na varovanem območju tovarne Valji d.o.o. ustavil možaka, ki je nameraval ukrasti dvanajst rezalnih plošč, vrednih približno 1000 evrov. Naslednji dan je umiril drzno tatico, ki se je spravila na prodajalko Mercatorja.
  INTERVENTI SPET USTAVILI KRAJO PAPIRJA
Ljubljana, 9. 3.
- Interventi so danes popoldne ponovno ustavili krajo papirja iz zabojnika podjetja Snaga. Interventi so storilce, ki so nalagali papir v kombi, predali policiji. Cena papirja, namenjenega reciklaži, je še vedno visoka, temu primerno je tudi število poskusov kraj. Podjetje Snaga že nekaj mesecev sodeluje s koncernom Sintal in od tedaj je škoda zaradi kraj manjša.
 
VARNOSTNIKA PREPREČILA VEČJI TATVINI
Ljubljana, 5. in 7. 3.
- Varnostniki koncerna Sintal so uspešni pri preprečevanju kraj v trgovinah. Dva sta v začetku marca preprečila tatvini v skupni vrednosti kar 2200 evrov. Na udaru je bila kombinacija čokolad in pralnega praška ter več parfumov.
  INTERVENT ZAVAROVAL ZAVAROVALNICO
Trebnje, 21. 2.
– Okoli 1. ure ponoči je intervent odreagiral na alarm in preprečil širjenje požara v trebanjski poslovalnici zavarovalnice Triglav. Obvestil je policijo in gasilce, ki so sanirali mesto požara.
  UKRADENO SKRIVAL POD BUNDO
Šentjernej, 15. 2.
- Varnostnica v trgovini je preprečila krajo več artiklov, ki jih je tat skril v žepe bunde. Ko je prešel blagajno, je opravila kontrolo in ugotovila krajo.
 
STARI ZNANEC VARNOSTNIKOV
Koper, 11. in 25. 2.
- Naši varnostniki so mladega tatu v različnih trgovskih središčih na Obali dvakrat ujeli pri kraji. Nazadnje si je zaželel slušalk.
  MLADENIČ VENDARLE PLAČAL
Nova Gorica, 10. 2.
- Varnostnik v Intersparu je pri izhodu za stranke brez nakupa ustavil mladeniča, ki je želel zapustiti trgovino. Površinski pregled je pokazal, da si je nesojeni nakupovalec brez plačila skušal prilastiti več artiklov.
  NASILNO PROSJAČILA
Koper, 10. 2.
- Oseba, ki je Sintalovim varnostnikom že poznana, je vsiljivo prosjačila po varovani parkirni hiši. Ljudi je nadlegovala in žalila. Varnostniku se je tudi fizično upirala, zato jo je pridržal do prihoda policije.
 
VARNOSTNIK PRISKOČIL NA POMOČ
Kranj, 4. 2.
- Starejšemu gospodu je med nakupovanjem zastalo srce. Na srečo sta bila v bližini Sintalov varnostnik in zaposlena v trgovskem centru, ki sta ravnala prisebno in učinkovito. Varnostnik je moškemu, ki ni kazal znakov življenja, nudil prvo pomoč, dokler mu ni začelo biti srce in je zadihal sam. Prevzela ga je reševalna služba.
  PREK VIDEONADZORA OPAZIL TATU PRŠUTA
Koper, 3. 2.
- V trgovini, ki jo varuje Sintal, je varnostnik prek videonadzora opazil moškega med poskusom kraje večje količine pršuta. Varnostnik je predrznega tatu povabil na kontrolo računa iznesenega blaga, čemur se tat najprej ni upiral, a si je premislil in poskusil zbežati. Beg mu ni uspel.
  INTERVENT USPEŠEN PROTI SKIMMINGU
Ljubljana, 25. 1.
- Varnostno-nadzorni center koncerna Sintal je obvestil interventa, da je varovan bankomat zaznal sumljive aktivnosti. Intervent z izkušenim očesom je odkril napravico, ki je običajen uporabnik ne bi opazil, in preprečil zlorabo zapisov na karticah uporabnikov bankomatov.
 
NAVIGIRAL BO NA SODIŠČE
Koper, 21. 1.
- Nakupovalcu v Mercatorju je bila navigacijska naprava v vrednosti 150 evrov tako všeč, da si je omislil kar dva kosa. Ker ju je hotel odnesti brez plačila, je posredoval varnostnik.
 
ČRPALKO ROPAL VINJEN, UMIRIL GA JE ŠELE INTERVENT SINTALA
Maribor, 14. 1.
- V trgovino na eni izmed varovanih bencinskih črpalk je zgodaj zjutraj prilomastil z alkoholom podkrepljeni moški, ki je grozil z ropom in razbijal po prostoru. Intervent, ki se je odzval na alarm, ga je uspel pomiriti in zadržati.

  NISO SE UTEGNILI POGOSTITI
Beltinci, 31. 12.
- Varnostno-nadzorni center je obvestil interventa o alarmu, sproženem v gostinskem lokalu. Vlomilci so zaznali prihod interventa in praznih rok zbežali v noč.
 
PREPREČILI ŠIRJENJE POŽARA
Murska Sobota, 30. 12. - V hipermarketu Mercator se je sprožil požarni alarm. Varnostno-nadzorni center je o tem nemudoma obvestil interventa, ki je ugotovil, da gori elektroomarica. Poklical je gasilce, ki so požar pogasili.
  VARNOSTNICA OPAZILA APERITIV
Kranj, 30. 12. – Varnostnica v Qlandii je preko video nadzora opazila starejšega moškega, ki je na oddelku s alkoholnimi pijačami v trenutku izpil stekleničko alkoholne pijače ter jo odvrgel v smeti. Pivec je dejanje priznal in aperitiv plačal.
     Fizično varovanje

Tehnično varovanje

Upravljanje stavb

Druge storitve

intervencija na alarm protivlomni sistem hišniška opravila servis gasilnikov
fizično varovanje premoženja protipožarni sistem varstvo pri delu varstvo pri delu
fizično varovanje bank video sistem investicijsko vzdrževanje restavracija Viktorija
fizično varovanje trgovin sistem pristopne kontrole čiščenje  
receptorska služba sistem mehanske zaščite administrativna dela  
varovanje prireditev protiropni sistem pravna opravila  
fizično varovanje oseb      
sintal noga     Vaša varnost je naša skrb    sintal noga

© Sintal koncern - Vse pravice pridržane   |   Pravno obvestilo  |   Piškotki  |   Načrt strani  |   Kontakt