Domov
STORITVE VAROVANJA VARNOSTNI SISTEMI UPRAVLJANJE STAVB DRUGE STORITVE REFERENCE
Domov > Svetujemo > Varen dom

Tehnično varovanje doma

Z alarmnim sistemom je priporočljivo varovati vse dostope skozi okna in vrata, kjer bi lahko nepridipravi vstopili. Izbor detektorjev vloma je odvisen od tega, ali želimo varovati objekt le v času naše odsotnosti z doma, ali tudi v času, ko smo doma.

brezskrben dopust

Sistemi tehničnega varovanja

Če objekt varujemo samo takrat, ko nas ni doma, lahko v prostor pred možne točke vstopa namestimo prostorske detektorje gibanja. V primeru, da želimo varovati objekt tudi v času naše prisotnosti, pa tak sistem ni primeren, saj bi se ob našem gibanju aktiviral alarm. Takrat izvedemo varovanje oken in vrat z magnetnimi kontakti, ki zaznavajo nepooblaščeno odpiranje, in/ali z detektorji razbitja stekla. S protivlomnim sistemom rokujemo preko tipkovnice, pri čemer uporabljamo svojo varnostno kodo.

Poleg obvezne zaščite vseh dostopov v objekt se lahko predvidi dodatno varovanje posebej izpostavljenih prostorov v stanovanju ali hiši. V nekaterih primerih je smiselno klasični protivlomni sistem nadgraditi s sistemom za generiranje megle, ki v trenutku napolni prostor z umetno meglo in onemogoči vidljivost.

Video nadzorni sistemi

Za varovanje objektov, predvsem za zunanje varovanje hiš, je primerna uporaba video nadzornih kamer. Te že s psihološkim učinkom odvrnejo marsikateri poskus vloma ali drzne tatvine. Smisel video nadzora ni v stalnem spremljanju slike, temveč v snemanju dogajanja okrog hiše, pred glavnim vhodom v objekt, pred garažo ipd. Na podlagi posnete slike se lahko kasneje naredi rekonstrukcija dogodkov.

Samo z licenco

Montažo sistema tehničnega varovanja, sprejem alarmov v varnostno nadzornem centru ter intervencijo lahko po Zakonu o zasebnem varovanju opravljajo samo varnostna podjetja z ustreznimi licencami in preverjenim kadrom z ustreznimi službenimi izkaznicami. Licence in službene izkaznice izdaja Ministrstvo za notranje zadeve. Seznam podjetij z ustreznim dovoljenjem se nahaja tudi na spletni strani Ministrstva za notranje zadeve pod rubriko zasebno varovanje - seznam imetnikov licenc. Na ta način lahko preprečite, da bi vam alarmni sistem vgradil kar vlomilec sam.

 

< Nazaj Naprej>

Nasveti za varen dom

Poskrbite za varnost doma med dopustom
Med načrtovanjem daljše odsotnosti poskrbimo, da bo vse izgledalo, kot da smo doma. Pomembno je tudi, da so prostori storilcem čim težje dosegljivi.
Alarmni sistem in izvajanje intervencije
Alarmni sistem zazna napadalce in o tem ustrezno obvešča. Priporoča se prenos alarma na varnostno podjetje, ki ob alarmu takoj intervenira z usposobljenimi interventi.
Tehnično varovanje doma
S sistemi tehničnega varovanja je priporočljivo varovati vse dostope skozi okna in vrata, kjer bi lahko nepridipravi vstopili.
Mehansko varovanje doma
Izkušnje kažejo, da je najustreznejša oblika varovanja kombinacija kakovostnega mehanskega in tehničnega varovanja z alarmnim sistemom.

Fizično varovanje

Tehnično varovanje

Upravljanje stavb

Druge storitve

intervencija na alarm protivlomni sistem hišniška opravila servis gasilnikov
fizično varovanje premoženja protipožarni sistem varstvo pri delu varstvo pri delu
fizično varovanje bank video sistem investicijsko vzdrževanje restavracija Viktorija
fizično varovanje trgovin sistem pristopne kontrole čiščenje  
receptorska služba sistem mehanske zaščite administrativna dela  
varovanje prireditev protiropni sistem pravna opravila  
fizično varovanje oseb      
sintal noga     Vaša varnost je naša skrb    sintal noga

© Sintal koncern - Vse pravice pridržane   |   Pravno obvestilo  |   Piškotki  |   Načrt strani  |   Kontakt