Domov
STORITVE VAROVANJA VARNOSTNI SISTEMI UPRAVLJANJE STAVB DRUGE STORITVE REFERENCE
Domov > Svetujemo > Varen dom

Poskrbite za varnost doma med dopustom

Čas dopustov in praznikov je namenjen sprostitvi, oddihu po napornem vsakdanjiku, potovanjem, druženju z domačimi in prijatelji ...

Žal pa vlomilci v tem času niso na počitnicah. Da naše stanovanje ali hiša ne postane tarča nepridipravov, lahko največ naredimo sami.

Varen doma, ko smo na dopustu

Kot da bi bili doma

Pomembno je, da so prostori storilcem čim težje dosegljivi in da objekt ni videti zapuščen. Med načrtovanjem daljše odsotnosti poskrbimo, da bo vse izgledalo, kot da smo doma.

Vlomilci se najraje lotijo slabo zaščitenih objektov, kjer pričakujejo, da bodo z najmanj truda in kar se da hitro prišli v notranjost in odnesli vrednejše predmete. Še posebej so pozorni na zunanje znake daljše odsotnosti stanovalcev. Takrat imajo namreč dovolj časa za pripravo in izvedbo vloma ter brisanje sledov.

Praktični nasveti

Napotki in opravila pred odhodom na dopust:

  • Dogovorimo se z nekom, ki mu zaupamo, za redno praznjenje poštnega nabiralnika, občasno odpiranje oken, spreminjanje lege senčil in rolet, parkiranje na dvorišču, sušenje perila.
  • Poskrbimo za namestitev časovnih stikal, na katera priklopimo luči, radio ipd., da se ob naključno izbranem času vklopijo.
  • Uredimo okolico: pokosimo travo, umaknemo predmete, ki bi jih vlomilci lahko uporabili (lestve, orodje ipd.).
  • Ne puščamo ključev na "skritih" mestih.
  • O odhodu obvestimo le osebe, ki jim zaupamo.
  • Pred odhodom zapremo ventile za vodo in plin ter odklopimo električne aparate iz omrežja.
  • Ne napovedujemo ali nakazujemo svoje odsotnosti na telefonskih odzivnikih, na socialnih omrežjih (Facebook, Netlog ipd.) in na odzivnikih na spletno pošto. Telefon utišamo, da izven objekta ne bo slišno zvonjenje v prazno.
  • Vredne stvari in večje količine denarja shranimo na varno mesto. Za vsak slučaj fotografiramo nakit, umetnine in druge vrednejše predmete.
  • Ne pozabimo vklopiti alarmnega sistema!

tehnicno varovanje doma

Izkoristimo čas dopusta - bodimo resnično in upravičeno brezskrbni. To lahko dosežemo z nekaj preprostimi ukrepi, med katere spada tudi montaža alarmnega sistema.


Varen dom vse leto

Pogosto se šele tik pred odhodom na dopust vprašamo, ali smo dovolj dobro poskrbeli za varnost svojega premoženja. Za ustrezno varovanje svojega domovanja pa skrbimo skozi vse leto, ne le med dopusti. Varovanje stanovanja ali hiše se lahko izvede na več načinov.

Izkušnje kažejo, da je najustreznejša oblika varovanja kombinacija mehanskega in tehničnega varovanja z alarmnim sistemom. Namen mehanske zaščite je predvsem v podaljševanju časa vstopa v varovani objekt, medtem ko sistem tehničnega varovanja takoj zazna napadalce in o tem ustrezno obvešča. Alarmni sistem lahko povežemo z varnostno nadzornim centrom varnostnega podjetja, ki v primeru alarma poskrbi za profesionalno intervencijo.

Naprej >

fizicno-tehnicno varovanje doma

Mirnost in sprostitev, ki ju lahko dosežemo na oddihu, sta neprecenljivi. Da ju dosežemo, se je na dopust dobro ustrezno pripraviti, tako da skrbi niso potrebne.

Nasveti za varen dom

Poskrbite za varnost doma med dopustom
Med načrtovanjem daljše odsotnosti poskrbimo, da bo vse izgledalo, kot da smo doma. Pomembno je tudi, da so prostori storilcem čim težje dosegljivi.
Alarmni sistem in izvajanje intervencije
Alarmni sistem zazna napadalce in o tem ustrezno obvešča. Priporoča se prenos alarma na varnostno podjetje, ki ob alarmu takoj intervenira z usposobljenimi interventi.
Tehnično varovanje doma
S sistemi tehničnega varovanja je priporočljivo varovati vse dostope skozi okna in vrata, kjer bi lahko nepridipravi vstopili.
Mehansko varovanje doma
Izkušnje kažejo, da je najustreznejša oblika varovanja kombinacija kakovostnega mehanskega in tehničnega varovanja z alarmnim sistemom.

Fizično varovanje

Tehnično varovanje

Upravljanje stavb

Druge storitve

intervencija na alarm protivlomni sistem hišniška opravila servis gasilnikov
fizično varovanje premoženja protipožarni sistem varstvo pri delu varstvo pri delu
fizično varovanje bank video sistem investicijsko vzdrževanje restavracija Viktorija
fizično varovanje trgovin sistem pristopne kontrole čiščenje  
receptorska služba sistem mehanske zaščite administrativna dela  
varovanje prireditev protiropni sistem pravna opravila  
fizično varovanje oseb      
sintal noga     Vaša varnost je naša skrb    sintal noga

© Sintal koncern - Vse pravice pridržane   |   Pravno obvestilo  |   Piškotki  |   Načrt strani  |   Kontakt